Dinxperlo ligt direct aan het Duitse plaatsje Süderwick, zodat je mag spreken van een tweelingdorp waar de grens Nederland en Duitsland dwars door heen loopt. Ons gastenverblijf ligt in het buitengebied van het dorp met slingerende wegen langs boerderijen.

De regio beschikt over een prachtig afwisselend landschap, historische stadjes. Natuurlijk kun je er prachtig wandelen, fietsen en culinair eten. Beleef het échte Achterhoeks wild eten met wild uit de regio, rechtstreeks aangeleverd door de jagers, en in de keuken verwerkt tot traditionele én verrassende wildgerechten.


 

Wijngaarden 

Met ruim dertig hectare aan wijngaarden is de Achterhoek een van de grootste wijnstreken van Nederland.


 

Cultureel 

Van Mondriaan tot aan de Zwarte Cross en ook het beste muziekevenement van Gelderland, Reurpop, vindt in de Achterhoek plaats.

 

Restaurants 

Van eenvoudig en snel uit eten tot stijlvol dineren: de Achterhoekse restaurants beheersen het hele spectrum van lekker eten tot in de puntjes.

 

Markten 

De weekmarkt van Dinxperlo is winnaar geworden van de landelijke wedstrijd om de Beste markt van Nederland. Een gezellige middag/avond markt vanaf 12 uur te bezoeken. Zeker tijdens de zomermaanden geopend tot 20.00uur De grensmarkt is 1x per jaar op 21 mei is de traditionele jaarmarkt van 10-18 uur. 

 

Sport evenementen

De Achterhoek, alleen maar rust en ruimte? Waar je alleen maar door een bos kunt wandelen en op een bankje kunt uitrusten? Het tegendeel is waar! Juist in de Achterhoek kun je actief en sportief tekeer gaan. 

 

Luchtballonvaarten 

Vaar met de luchtballon over de vele landgoederen met prachtige landhuizen en kastelen zoals in Diepenheim of Vorden. Een ballonvaart over de Achterhoek is werkelijk genieten. 

 

Theetuinen
Tijdens een fiets-, wandel- of autotocht door de prachtige Achterhoek is het heerlijk om even een pauze in te lassen in een van de theetuinen. Onze Duitse buren ontdekken met de leuke steden zoals Bochelt, Kleve, enz. 

 

Countryfair 

25 jaar Farm & Country Fair, beleef het mee! Beleef de fijne sfeer bij de Farm & Country Fair. Opgezet door een enthousiaste boerenfamilie en gebaseerd op de Engelse plattelandsshows. 

Copyright © 2024 · All Rights Reserved · This site is made with ♥ by Derk Integrated Systems, using 100% recycled pixels